top of page
Intimacy coordinator Oslo

CAROLINE ROKA

INTIMATSKOORDINATOR
NORGE

Hva er en intimitetskoordinator?

En intimitetskoordinator (IC) sørger for at prosessen med å filme intime scener går problemfritt, både bak kamera og på skjermen. Intimitetskoordinatorer sørger for at skuespillerne er trygge på settet under filmingen av simulert sex, nakenhet og andre intime scener, samtidig som de levendegjør regissørens kreative visjon og forteller historien.

?

?

For å gjøre dette, noen av tjenestene som en intimitet koordinator

bringer til et show inkluderer:

?

  • Gir åpen kommunikasjon mellom regissøren og skuespillerne for å diskutere komfortnivåene deres med intimt sceneinnhold.

  • Forbereder skuespillere på følelsesmessig krevende intimitetsscener, som simulerte seksuelle overgrep, tilbyr støtte gjennom hele filmingen og følelsesmessig ettervern om nødvendig.

  • Ivaretakelse av skuespillernes grenser under sceneproduksjon for å opprettholde deres fysiske og følelsesmessige sikkerhet.

?

  • Skape et trygt miljø som lar skuespillere opptre effektivt og komfortabelt.

  • Overholdelse av lukkede protokoller og SAG-AFTRA-forskrifter angående nakenhet.

  • Fungerer som en støttende talsmann for LGBTQIA+ rollebesetningsmedlemmer på settet.

  • På forespørsel fra regissøren, koreograferte simulerte sexscener for å øke realismen.

  • Samarbeide med kostyme- og sminkeavdelinger for å tilby passende nakenplagg og proteser til skuespillere.

  • Gjennomføre intervjuer med potensielle rollebesetningsmedlemmer for å sikre deres komfort med nødvendig nakenhet og/eller simulerte sexscener for rollene deres før rollebeslutninger tas.

Intimitetskoordinator Oslo

HVORFOR ER DET VIKTIG Å HA EN INTIMATSKOORDINATOR?

Ingen ønsker å føle seg utrygge, truet eller maktet på jobb. Iboende i forholdet mellom skuespiller og regissør er en maktdynamikk der skuespillere ofte føler at de må gjøre hva regissøren ber dem om, selv om de ikke er komfortable med det. Som skuespiller er det vanskelig å si nei til regissøren, og det er her det å ha en intimitetskoordinator kommer inn.

?

Intimitetskoordinatoren jobber med regissøren og skuespillerne hver for seg først for å finne ut av regissøren hva deres kreative visjon for scenen er, og deretter hva skuespillerens grenser er. Med denne informasjonen legger intimitetskoordinatoren så til rette for en dialog mellom partene der de forhandler frem et utfall som appellerer til både regissørens visjon og skuespillerens komfortnivå. Ved å ha intimitetskoordinatoren der, kan aktører føle seg trygge på at deres grenser vil bli respektert og respektert.

?

For skuespillere inkluderer det å føle seg trygg på jobben også å ikke bli trakassert av medskuespillere eller besetningsmedlemmer, spesielt når de har å gjøre med intimt materiale. Som en del av prosessen har intimitetskoordinatoren en diskusjon med hver av aktørene som er involvert i intime scener separat om hva slags oppførsel som er passende i mellomtidene for å sikre at alle trives. Intimitetskoordinatoren er også tilgjengelig under shooten for å snakke med besetningsmedlemmer hvis noens oppførsel er upassende og påvirker arbeidet.

Adresse

Karlstadgata 8

0553 OSLO

NORGE

Telefon

+47 977 59 519

E-post

cr @ carolineroka.no

bottom of page